Paustian Modulsofa i hestedækken i udstillingen ”Horses Horses” af kunstner Tine Bek i ‘De Kongelige Stalde’, sommeren 2020.

De Kongelige Stalde 25. Juni – 13. August 2020

I forlængelse af udstillingen ‘Drømmen om den hvide hest’ vil der som en særudstilling i ‘De Kongelige Stalde’ denne sommer vises videoværker og fotos med titlen ‘Horses Horses’ af kunstneren Tine Bek. I udstillingen ser man den tætte relation mellem dyr og menneske, og hvordan skelnet mellem offentlig og privat bliver opløst, hvor forholdet mellem det levende, hestene som symbol, kroppen og reproduktion smelter sammen.

Paustian Modulsofa er designet af Erik Rasmussen og vises på udstillingen i hestedækken inspireret af det oprindelige tekstil fra 1969.

Tine Bek har siden September 2019 samarbejdet med ‘De Kongelige Stalde’, hvor hun har dokumenteret hestenes rutiner, med vask, strigling og generel pleje. Der er en symbiotisk ømhed gengivet i optagelserne, der giver en særlig spænding i værkerne. Med historien om staldene som inspiration bliver forholdet i mellem original og kopi, reproduktioner og genfortolkninger undersøgt.

Med værkerne ønsker Tine Bek at udfordre vores relation til hestene som symbol, ved at præsentere gæster, der besøger ‘De Kongelige Stalde’ for en helhedsoplevelse, der stimulerer sanser og sætter fokus på motivet og myter, ved at vise hestenes dagligdag på meditativ vis. Hestene i ‘De Kongelige Stalde’ agerer som centrale figurer i værkerne, og vi bliver som beskuere ledt ind i den skulpturelle repræsentation og vores forhold til heste i bredere forstand. Dyrene kan ses som et symbol på egne menneskelige egenskaber og drømme og danner herved et billede på en idealisering af fortiden. I ‘Horses Horses’ ses nærmere på ideen om det skulpturelle, som tager form i værker der undersøg er forholdet mellem repræsentation og den organiske form, hesten som skulptur, mennesket og magt.

Shop Paustian Modulsofa