PIONERER SIDEN 1964
Siden 1964 har vi stået for noget af det ypperste indenfor design og møbelkunst – både til private hjem og virksomheder verden over. Vi er forhandlere, distributører og producenter. Vi er rådgivere, kuratorer og designere.

OLE PAUSTIAN
Paustian blev stiftet af Ole Paustian i 1964. Ole Paustian blev medejer af det firma, som hans far havde ejet siden 1937. I butikken, som lå på Vesterbrogade nr. 67, blev der solgt diverse restpartier samt hestedækken, som gik hen og blev en stor succes. Som medejer og ansvarlig for den daglige drift, begyndte Ole Paustian sammen med sin kone Monika Paustian, at lave sin fars butik om til en møbelforretning, og det blev begyndelsen på det Paustian, vi kender i dag.

Ole og Monika Paustian blev personligt venner med en række internationale designere; blandet andet Alvar Allto og Ray og Charles Eames, hvilket hurtigt kom til at afspejle sig i sortimentet.

Ole og Monika Paustian begyndte også at lave meget andet, som ikke havde med møbelsalg at gøre. Udstilling af Herman Miller, jazzkoncerter med Svend Asmussen og flere internationale navne, som spillede på Montmartre, blev en del af deres daglige virke.

UTZONHUSET 1987
Ole og Monika Paustian havde lært Utzon-familien at kende i forbindelse med en indretningsopgave for Bagsværd Kirke. Da Ole og Monika Paustian nogle år senere besluttede at få bygget et hus til Paustian, faldt valget naturligt på Jørn Utzon. Ole og Monika Paustian definerede, hvad huset skulle kunne, og så gik Jørn Utzon sammen med sønnerne i gang med at lave den første skitse i pap. Han kom med små tegninger på servietter, og langsomt tog det form. Det store panoramavindue og lyset fra vandfladen, der reflekteres i loftet og falder ned som støvregn i bygningen. Elementerne blev støbt på Bornholm og sejlet tilbage og rejst som en skov. Jørn Utzon beskrev det som en bøgeskov med løvhæng og vandret liggende grene.

I 2010 tegnede sønnen arkitekt Kim Utzon en tilbygning, som fuldendte det oprindelige hus på fineste vis.

I september 2021 lukkede Utzonhuset, og butikken flyttede ind i de smukke lokaler i Paustian V/ Strøget i hjertet af København.


Paustian blev stiftet af Ole Paustian i 1964. Ole Paustian blev medejer af det firma, som hans far havde ejet siden 1937. Sammen med sin kone, Monika Paustian, begyndte Ole Paustian at lave sin fars butik om til en møbelforretning, og det blev begyndelsen på det Paustian, vi kender i dag.


FRANTZ LONGHI
Siden 2017 har den arkitektuddannede iværksætter Frantz Longhi været medejer af og CEO for Paustian, hvilket allerede har sat sine tydelige spor i virksomheden. Frantz Longhi er blandt andet kendt for i 2008 at have købt designklenodiet Kähler og opbygget virksomheden til en international designsucces. Han står også bag den prisvindende designvirksomhed Warm Nordic, som i øvrigt også forhandles hos Paustian.

KOMPETENCEOMRÅDER
Paustian har over tiden udviklet en lang række kompetenceområder, og fremstår i dag som en meget kompleks virksomhed med:
• Paustian Detail/Web
• Paustian Engros
• Paustian Kontraktmarked
• Paustian Furniture & Design Collection
• Paustian Snedkeri

Uanset om det drejer sig om et bord til to eller arbejdspladser til 600, kræver det sans for både design og funktion. Det kræver øje for detaljerne, kendskab til materialerne og evnen til at sammensætte tingene på den rigtige måde. Det kræver respekt for traditionen, forståelse for bæredygtighed og mod til at tænke nyt.

DISTRIBUTION, DETAILBRANDS, OG EGEN KOLLETION
Med årene har samarbejdet med nogle af verdens bedste designere og møbelproducenter udviklet sig til stærke partnerskaber. Paustian er i dag forhandler af en bred vifte af toneangivende danske og internationale brands.

Vores fornemmelse for design og kvalitet fører vi videre i vores egen møbelkollektion, Paustian Furniture Collection. Kollektionen er tegnet af danske arkitekter og designere, og en stor del af møblerne producerer vi på vores eget snedkeri i Grenå.