PAUSTIAN MODULSOFA
Designet af Erik Rasmussen i 1969.

I 1969 præsenterede Paustian en ny klassiker, den modulopbyggede sofa ’Paustian Modulsofa’ designet af Erik Rasmussen. Sofaen er i dag lige aktuel med sin unikke evne til at ændre udtryk, afhængigt af modulsammensætning og polstring

Paustian Modulsofa er med sin stramme, skulpturelle form og gode komfort velegnet i både private hjem og til erhverv. Sofaen kan sammensættes af både lige- og hjørnemoduler, og kan dermed let blive modificeret, udvidet eller delt, når nye behov opstår. Til kollektionen hører også en Paustian puf.

Som noget nyt fås Paustian Modulsofa nu også i en ekstra blød variant, som er særligt velegnet til privat brug.

Siden den første udgave polstret i det velkendte ‘hestedækken’ er der tilføjet en lang række tekstiler til Modulsofa kollektionen. Senest er den polstret i Raf Simon’s 2019 kollektion for Kvadrat Phlox og Atom.

Se nærmere

ARCTANDER COLLECTION
Designet af Philip Arctander i 1944.

I 1944 tegnede arkitekt Philip Arctander en stol, som i dag er blevet en designklassiker under navnet Muslingestolen / Arctander chair. Paustian har i samarbejde med Philip Arctanders barnebarn, Sofie Arctander Paustian og stifterne af Paustian sat den ikoniske stol i produktion igen i 2016.

Paustian & Paustian Furniture Collection udvider i 2020 porteføljen af moderne møbelklassikere med en eksklusiv relancering af tre originale designs af den danske arkitekt Philip Arctander. The ‘Arctander Collection’, der består af en sofa, et bord og en ottoman, fortsætter Paustians mangeårige samarbejde med Sofie Arctander Paustian.

Den nye kollektion følger i fodsporene på den relancerede Muslingestol og viderefører Arctanders principper for tilgængeligt og langtidsholdbart design. The Arctander Collection er en del af Paustian Furniture Collection, der i forvejen byder på et nøje kurateret udvalgt af moderne klassikere fra en række prominente danske designere og arkitekter.

Se nærmere

ENSEMBLE
Designet af Theresa Rand i 2018

Paustian præsenterer Ensemble – en serie med sofa, loungestol og sideborde, designet af Theresa Rand for Paustian.

Ensemble sofa består af otte forskellige modulérbare elementer, der kan sættes sammen og kombineres på forskellige måder – som hjørnesofa, 2- eller 3-personers sofa, med integreret ottoman, etc. Serien fuldendes af en loungestol og tre sideborde i forskellige størrelser, der alle afspejler sofaens udtryk.

Idéen bag Ensemble er at kombinere komfort med elegance og et let udtryk. Bestående af firkantede og rundede moduler er Ensemble sofaserien fleksibel og kan tilpasses forskellige behov og funktioner, uden at det giver et tungt udtryk. De afrundede kanter på sofamodulerne og ottomanen har form som en halvcirkel, hvilket giver sofaen et mere kurvet, hyggeligt og indbydende udseende.

Designet leger med basale geometriske former men har stadig en blød fremtoning – og indbyder til at man samles i eller omkring møblerne, derfor navnet Ensemble, som bl.a. betyder ’sammen’ på fransk.

Se nærmere

2R
Designet af Rasmussen & Rolff i 1996.

2R Reolen er et opbevaringsmøbel, der med sit klare og enkle designudtryk passer godt ind i alle hjem og på arbejdspladsen.

2R reolen, der er en del af Paustians egen kollektion Paustian Furniture Collection, er en enkel og stilren reolserie med korpus i to modulbredder og to dybder med tilvalg af hylder, låger eller skuffefronter. Reolen fås med sokkel, vægbeslag, ben eller hjul, der sammen med den enkle modulopbygning, giver reolen utallige kombinationsmuligheder og udtryk.

Alle låger og skuffer er uden greb, hvilket understreger reolens stilrene fremtoning. Modulerne fås i flere overflader og leveres som standard i 10 farver: hvid, sort, antracit, nude, blå, dark olive, dark green, earth grey, mushroom og orange.

Reolen består af et korpus i MDF med en faset kant på 45 grader. 2R Reolerne leveres færdigsamlede og klar til montering.

I 2020 lanceres en ny og lettere version af 2R ved navn 2R Modern.

Se nærmere

ASAP COLLECTION
Designet af Foersom & Hiort-Lorentzen i 2011

Paustian ASAP Collection er tegnet for Paustian af de dygtige danske designere Foersom & Hiort-Lorenzen i 2011. Paustian ASAP Table er vinder af Red Dot Design Award 2013.

ASAP Collection består af en række borde og stole, som passer godt ind i både moderne og mere klassiske miljøer, og som er meget velegnede til møde- og konferencerum. Kollektionen henvender sig dog også til private hjem.

Samspillet mellem træet og de farvede detaljer giver et venligt og imødekommende udtryk mens formgivningen er enkel og grafisk.

Se nærmere

PAUSTIAN HAVESÆT
Designet af 2R Rasmussen & Rolff i 1969

Paustian Havesæt er en populær udendørsklassiker designet af den danske designduo, 2R Rasmussen & Rolff i 1969.

Paustian Havesæt er fremstillet af massive teaktræsplanker med stel i galvaniserede stålrør. Bordpladen, som er lidt længere end bænkene, gør at man kan stille havesættene i forlængelse af hinanden eller tilføje en stol i begge bordender og således opnå plads til 8, fremfor 6, personer.

Paustian Havesæt kan anvendes både hjemme i haven, i virksomheden eller i det offentlige rum, og er en simpel løsning, der optager minimum plads. Bænk og bord i ét – mere enkelt kan det ikke blive.
Havesættet kan tåle at stå ude hele året – og bliver kun smukkere af det.

Se nærmere

PAUSTIAN WORK
Designet af Paustian Design Studio

Paustian Work er en enkel, moderne serie af kontormøbler, designet med fokus på funktionalitet, mobilitet og fleksibilitet.

Med et enkelt design og en holdbar kvalitet er Paustian Work en fleksibel, pladsbesparende og prisvenlig løsning, der dynamisk kan tilpasses ændrede behov og forskellige arbejdssituationer. Derfor er Paustian Work samtidig en fremtidssikret løsning, der kan følge med virksomhedens udvikling. Med Work kan du indrette både den individuelle arbejdsplads og det store, multifunktionelle arbejdsområde med mobile arbejdspladser, mødefaciliteter, break out områder og opbevaring.

Work serien består af et arbejdsbord der fås i flere størrelser, en skuffekasse på hjul, møde- og konferenceborde i flere størrelser samt et opbevaringssystem, der kan skræddersyes individuelt. Hele serien leveres i sort linoleum eller hvid laminat. Reolen fås i sort eller hvid melamin.

Work serien er designet af Paustian Design Studio og det er Fasting & Rolff, der har designet Storage System til serien.

Se nærmere

SPINAL SERIE
Designet af Paul Leroy

Paustian Spinal serie består af en hel række borde og stole til både hjemmet og arbejdspladsen designet af den danske arkitekt og designer Paul Leroy til Paustian.

Paustian Spinal Chair 44 har et stramt og internationalt udtryk – og er en fortrinlig møde- og konferencestol eller café- og spisebordstol.

Paustian Spinal Table er med sit lette og enkle udtryk, kombineret med mange valgmuligheder, et godt valg til både hjemmet og arbejdspladsen. De mange størrelser både i boatshape, kvadratisk eller rektangulært og flere højder giver mulighed for gode fleksible indretningsløsninger.

Spinal Table med funktionelt synkronudtræk gør det muligt at enmandsbetjene bordet, selv i den store størrelse. Stellets design gør, at benene ikke kommer i vejen, og der kan derfor placeres ekstra mange stole omkring. Spinal Table med udtræk fås i to forskellige størrelser og bordet fås rektangulært eller i boatshape form.

Den lave fuldpolstrede skalstol Paustian Spinal Chair 80 er med det enkle design er velegnet som lænestol i hjemmet eller f.eks. i virksomheden som møblement til lounge- eller receptionsområder.

Se nærmere

SPINAL TABLE HOME WORK
Designet af Paul Leroy i 2020

Spinal Table Home Work er en ny og mindre version af den danske arkitekt og designers Paul Leroys klassiske Spinal Table, udviklet specifikt til hjemmekontoret. Vi ved, at ingen hjem er ens, og derfor har vi skabt et tidssvarende alternativ til det klassiske hæve-/sænkebord, der kan tilpasses individuelt og efter behov. Spinal Table Home Work måler beskedne 146 x 70 cm og passer dermed til de fleste boligtyper.

Spinal Table er i sin enkle og elegante natur både smukt og funktionelt, og med tilføjelsen af Spinal Table Home Work, er det nu også mere fleksibelt end nogensinde. Designfilosofien bag det nye arbejdsbord har været at bygge bro mellem kontoret og hjemmekontoret, og derigennem skabe de bedst mulige rammer for at arbejde hjemmefra. Både for kroppen, øjet og sjælen.

Se nærmere

SOFT COLLECTION
Designet af Helene Blanche i 2018

Paustian præsenterer SOFT, en kollektion af plaider og puder designet eksklusivt for Paustian af tekstildesigner Helene Blanche.

Kollektionen tager udgangspunkt i det klassiske tekstil ”hestedækken”, som grundlæggeren af Paustian Ole Paustian tilbage i 1960’erne begyndte at bruge til indretning og møbler – og som i øvrigt var inspirationen til den ikoniske Paustian Modulsofa fra 1969.

I en forfriskende nyfortolkning af hestedækkenet udfolder SOFT sit geometriske udtryk i en hyldest til de danske vævere Kim Nauer, Vibeke Klint og Lis Ahlman, som alle bidrog til guldalderen indenfor dansk tekstildesign i det 20. århundrede.

SOFT er vævet i ren baby alpaca-uld fra Peru. Med et minimalistisk og sofistikeret greb har Helene Blanche redefineret de bløde plaider ved at skabe to nye mønstre, “Stripes” og “Plain“, samtidig med at bibeholde det klassiske “Checks”, som kollektionen tager udgangspunkt i. Alle tre designs i SOFT kollektionen udstråler klassisk elegance og har et enkelt, eksklusivt udtryk.

Se nærmere