PAUSTIAN SOFT

Paustian SOFT – en kollektion af plaider og puder designet eksklusivt for Paustian af tekstildesigner Helene Blanche i 2018.

Kollektionen tager udgangspunkt i det klassiske tekstil ”hestedækken”, som grundlæggeren af Paustian Ole Paustian tilbage i 1960’erne begyndte at bruge til indretning og møbler – og som i øvrigt var inspirationen til den ikoniske Paustian Modulsofa fra 1969.

BABY ALPACA-ULD

I en forfriskende nyfortolkning af hestedækkenet udfolder SOFT sit geometriske udtryk i en hyldest til de danske vævere Kim Nauer, Vibeke Klint og Lis Ahlman, som alle bidrog til guldalderen indenfor dansk tekstildesign i det 20. århundrede.

SOFT er vævet i ren baby alpaca-uld fra Peru. Med et minimalistisk og sofistikeret greb har Helene Blanche redefineret de bløde plaider ved at skabe to nye mønstre, “Stripes” og “Plain“, samtidig med at bibeholde det klassiske “Checks”, som kollektionen tager udgangspunkt i. Alle tre designs i SOFT kollektionen udstråler klassisk elegance og har et enkelt, eksklusivt udtryk.

Plaider og puder kan anvendes i mange forskellige indretninger, og er smukke i forskellige kombinationer, med deres diskrete farver, som udstråler friskhed, men samtidig skaber en emotionel dybde. Mønstrene har et moderne udtryk med en håndværksmæssig finish, der især træder frem, når de forskellige designs kombineres og bruges sammen.

HELENE BLANCHE
Helene Blanche (1977) er dansk tekstildesigner, uddannet fra Central Saint Martins College of Art and Design i London. Fascineret af vævet stof og den måde en enkelt tråd bevæger sig på for at skabe gentagende strukturer, er denne tekstile rytme og livlige dynamik det, der inspirerer hende: ”Jeg nyder at arbejde med så basale og samtidig sofistikerede mønstre, og jeg føler mig hjemme i spændefeltet mellem den kubistiske stilart og mine historiske parisiske tekstilprøver”.

Helene Blanche er ansvarlig for den kreative ledelse af Tapet-Cafe samtidig med at hun designer deres interne tekstil- og tapetkollektion. Hendes kollektioner sælges eksklusivt hos Tapet-Cafe i Danmark og hos en række af håndplukkede internationale showrooms, især i Paris, London, Stockholm, Moskva og Sydney.


Med et minimalistisk og sofistikeret greb har Helene Blanche redefineret de bløde plaider og puder ved at skabe to nye mønstre “Stripes” og “Plain“

Shop Soft