Skagens Museum
Udstilling: Krøyer og Paris

Skagens Museum blev bygget i Brøndum Hotels gamle have, hvor man stadig finder de to fredede bygninger, Havehuset, hvor Michael og Anna Ancher boede de første år af deres ægteskab, samt et gamle korntørringsmagasin, som P.S. Krøyer brugte som atelier. Da museumsbygningen stod færdig i 1928 bestod samlingen af 325 værker. Gennem årene er den fælles samling nu vokset til næsten 9000 værker. I udstillingen ‘Krøyer og Paris’ kunne man komme helt tæt på Krøyer og hans franske inspiration i Skagens Museums hidtil største og mest prestigefyldte internationale udstilling. Krøyers malerier hang på udstillingen side om side med en perlerække af den franske kunstscenes mest betydningsfulde malere og værker fra slutningen af 1800-tallet. Fra Claude Monets imponerende mesterværk, Impression, soleil levant (Indtryk. Solopgang) fra 1872, til hele syv sjældne værker af én af Krøyers største idoler: Jules Bastien-Lepage. Paustian bidrog til indretningen af udstillingen med Paustian Modulsofa fra Paustian Furniture Collection.

Client: Skagens Museum
Foto: Ib Westersøe © Skagens Kunstmuseer


Kunde

Skagens Museum

År

2022

Lokation

Skagen